Beweging in Ontwikkeling kindercoaching en ouderbegeleiding

OVER ONS

Hoe het is begonnen

Alweer heel wat jaren geleden klopten de eerste gezinnen met een kind met pijn en vermoeidheid bij ons aan. Uit hun verhalen bleek dat ze vaak al een lange zoektocht achter de rug hadden.

Ze hadden veel verschillende behandelingen geprobeerd, maar zonder het gewenste resultaat. Ook hadden ouders en kinderen het gevoel niet serieus genomen te worden als er geen medische oorzaak voor de klachten werden gevonden.

Dat het ook anders kon hadden we al ervaren in de manier waarop wij ouders en kinderen begeleidden. Luisteren zonder oordeel, puzzelen om het complete plaatje helder te krijgen. Afstemmen op wat ouders en kinderen zelf belangrijk vinden dat er verandert. Doen wat daarvoor nodig is. En ouders en kinderen daarin begeleiden. Het klinkt zo simpel. En het werkt!

ONZE MISSIE

Onze missie is 500 gezonde gezinnen in 2025. Beweging in Ontwikkeling is er voor gezinnen die samen willen werken aan gezondheid. Inzicht in wat je als gezin nodig hebt om je vitaler, veerkrachtiger en weerbaarder te voelen. En daarvoor de passende tools in handen hebben.

We willen onze missie bereiken door wie we zijn als mens en alles wat we in onze rugzak hebben aan professionele kennis en ervaring te bundelen. En door ons volledig te focussen om de begeleiding van gezinnen met een kind met pijn en vermoeidheid. Zodat we deze gezinnen het beste kunnen geven wat we te bieden hebben.

ANNE-MARIJE VAN RIET

Anne-Marije heeft stiekem een hekel aan dit soort onderdelen. Want je kunt hier al je ‘titels’ opschrijven, maar wat zegt dat dan? Voor degenen die daar toch nieuwsgierig naar zijn: Anne-Marije is opgeleid als bewegingswetenschapper, kinderfysiotherapeut, kinder- en jongerencoach en haptonoom.

Ze coacht gezinnen met een kind met chronische pijn en vermoeidheid naar grip op gezondheid en weer vol in het leven staan. Ze brengt hoofd, hart en lijf weer in beweging. Haar persoonlijke en positieve benadering is wat anderen in haar waarderen. Gecombineerd met een flinke dosis creativiteit en humor vormt dat een ideale bedding voor groei en ontwikkeling.

Ze ervaart het werk als zoveel leuker doordat ze kan zijn wie ze is, los van al haar titels op diploma’s en certificaten. Zo kan ze haar talenten en kwaliteiten inzetten en het beste in zichzelf naar boven halen. Ze werkt niet vanuit een vaste methode, maar pakt uit haar rugzak van kennis en ervaring dat wat op dat moment nodig is. Het liefst kleurt ze buiten de lijntjes om dat te verbinden waar het werkelijk over gaat. Samen met ouders en kinderen bouwt ze aan gezondheid, dwars door al het hokjesdenken heen. Daar wordt ze blij van, elke dag weer.

FEMKE KOOIJMANS

Een samengesteld gezin met haar vriend, 4 puber (stief) dochters en een hond zijn voor Femke de dagelijkse gang van zaken. Waar ze ouders bij Beweging in Ontwikkeling helpt te ontwikkelen in hun ouderschap om zo hun kind weer vol in het leven te zetten, ervaart ze zelf iedere dag in haar eigen gezin de uitnodiging zich te ontwikkelen. Ze weet dan ook als geen ander hoe kwetsbaar je je kan voelen in je ouderschap.

Hier komen haar kwaliteiten dan ook goed van pas: een veilige bedding creëren en echt luisteren gecombineerd met een analytische, oplossingsgerichte blik zorgt dat ze samen met ouders snel tot de kern van een vraag kan komen.

Haar hart maakt een sprongetje als binnen een gezin weer rust, plezier, energie en verbinding ontstaat door de juiste inzichten. Daar staat ze graag iedere dag weer voor op en investeert volop in zichzelf om gezinnen de zorg te kunnen geven die nodig is. Zo is ze pedagoog, (biografisch) coach, kinderfysiotherapeut maar werkt ze ook systemisch, met Neuro-Linguïstisch Programmeren en Transactionele Analyse.

Met onze unieke totaaloplossing hebben we inmiddels al meer dan 160 gezinnen succesvol begeleid.

160+ blije gezinnen

onze werkwijze

gouden puzzel tegen chronische vermoeidheid, pijn

Stap 1:
De Gouden Puzzel

In een online gesprek brengen we samen met jou en je kind de belangrijke puzzelstukjes in kaart. Zo zien jullie het complete plaatje en wat nodig is voor herstel.

Familie toolbox wat is er nodig voor een gezond kind?

Stap 2:
Een op maat gemaakt plan

De Family Toolbox start met een uitgebreide sessie met ouders en kind, met als resultaat een op maat gemaakt plan.

Familie toolbox voor ouder en kind

Stap 3:
De Family Toolbox

De Family Toolbox bestaat uit persoonlijke coachingsessies, online trainingen en een werkboek voor kind én ouders.

En ontdek wat we voor jou en jouw gezin kunnen betekenen

Scroll naar top
Beweging in Ontwikkeling draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches