ONZE WERKWIJZE

ONZE ACHTERGROND

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van gezinnen met een kind met pijn of vermoeidheid. Opgeleid als kinderfysiotherapeut zijn bewegen en het lichaam ons uitgangspunt.

Inmiddels zijn we vele studies, opleidingen en trainingen verder op het gebied van pijn, communicatie, gedrag, bewegingswetenschappen, biografisch werk, mindfulness, ACT, ademhaling, systemisch werk, NLP, pedagogiek, transactionele analyse, haptonomie, gezinsdynamieken, persoonlijke ontwikkeling en inspanningsfysiologie. 

Met al deze kennis en ervaring hebben we een succesvol coachingstraject ontwikkeld, de Family Toolbox. Binnen de Family Toolbox is er aandacht voor zowel ouders als kind.

VERBINDEND

Wij verbinden ons graag met jullie en jullie persoonlijke verhaal. Want door daarnaar te luisteren kunnen we ontdekken wat er écht speelt. Dan kunnen we de ingang vinden om de vicieuze cirkel waarin jullie terecht zijn gekomen te doorbreken. En zien wat jullie nodig hebben om samen te kunnen werken aan de oplossing.

OUT-OF-THE-BOX

We zijn out-of-the-box denkers en doeners, hebben zicht op het complete plaatje en wat er nodig is om situaties te kunnen veranderen. We hebben aandacht voor wat er werkelijk speelt en wat belangrijk is zodat ouders en kinderen weer de leiding kunnen pakken over hun gezondheid. We kunnen in complexe situatie duidelijk leiding geven aan wat er nodig is in het herstelproces waardoor we een veilige bedding creëren. Ouders en kinderen kunnen zo vanuit vertrouwen stappen kunnen zetten buiten hun comfortzone en blijvend bijdragen aan hun eigen gezinsgeluk.

onze werkwijze

gouden puzzel tegen chronische vermoeidheid, pijn

Stap 1:
De Gouden Puzzel

We starten met een online gesprek waarin we samen met jou en je kind de belangrijke puzzelstukjes in kaart brengen. Doordat jullie het complete plaatje zien wordt zichtbaar wat er nodig is voor herstel.

Familie toolbox wat is er nodig voor een gezond kind?

Stap 2:
Een op maat gemaakt plan

De Family Toolbox start met een uitgebreide intake met ouders en kind met als resultaat een op maat gemaakt plan.

Familie toolbox voor ouder en kind

Stap 3:
De Family Toolbox

De Family Toolbox bestaat uit persoonlijke coachingsessies, online trainingen en een werkboek voor kind én ouders.

En ontdek wat we voor jou en jouw gezin kunnen betekenen

De family toolbox

Het coachingstraject is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met een kind met langdurige pijn of vermoeidheid, ook wel SOLK of Somatisch Onverklaarbare Lichamelijke Klachten, genoemd:

 • Hoofdpijn
 • Buikpijn
 • Pijn in het houdings- en bewegingsapparaat (spieren, gewrichten, rug, nek)
 • Hyperventilatie
 • Vermoeidheid

Vaak zijn daarbij ook andere klachten aanwezig, zoals slecht slapen, moeite met inspanning, snel buiten adem zijn of benauwdheid, piekeren, concentratie-, geheugen- en planningsproblemen, angst, (over)gevoeligheid, niet lekker in je vel zitten en somberheid.

 

Meer dan eens ontstaat er een vicieuze cirkel of neerwaartse spiraal waardoor de situatie onoplosbaar lijkt. Dat dokters veelal niks kunnen vinden en behandelingen een beetje of slechts kort effect hebben helpt daarin niet mee.

Somatisch Onverklaarbare Lichamelijke Klachten

Veelal kunnen de dokters niks vinden. Daarom worden deze klachten ook wel SOLK of Somatisch Onverklaarbare Lichamelijke Klachten genoemd. 

Dat er geen medische oorzaak voor de klachten te vinden is betekent niet dat ze onverklaarbaar zijn. Door vanuit een ander, breder, perspectief te kijken ervaren wij dat de klachten wel verklaarbaar, te begrijpen en vaak ook oplosbaar zijn.

Een eindeloze zoektocht naar de juiste behandeling

Een kind dat steeds minder lekker in zijn vel zit, is voor een ouder moeilijk om te zien. Je Je doet wat je kunt en jullie hebben al van alles geprobeerd. Sommige behandelingen hielpen een beetje of slechts kort maar een echte oplossing is er nog niet gekomen.

Je weet nog steeds niet wat er aan de hand is en waar je goed aan doet. Vaak heb je het gevoel in een vicieuze cirkel of neerwaartse spiraal te zitten. En regelmatig vraag je je af hoe het verder moet. Dat geeft je als ouders een machteloos gevoel. 

OUDERCOACHING

Binnen de Family Toolbox ga je als ouder aan de slag met:  

 • het pijn- of vermoeidheidsverhaal van je kind zodat je weet wat er aan de hand is en wat je kunt doen om die situatie te veranderen 
 • praktische tools om te ontdekken wat je kind van jou als ouder nodig heeft op weg naar gezondheid en waarmee je het herstel van je kind op een passende manier kunt ondersteunen 
 • het gezinssysteem en hoe je kind optimaal zijn plek in kan nemen waardoor er weer rust ontstaat binnen het gezin 
 • hoe in plaats van ‘hulpverlener’ echt ouder kunt blijven als je kind last heeft van langdurige pijn of vermoeidheid want juist dan voelt je kind zich het meest gesteund

jongeren coaching

Binnen de Family Toolbox ga je als kind aan de slag met:  

 • jouw vermoeidheidsverhaal zodat je begrijpt hoe jouw vermoeidheid in elkaar zit 
 • mindset omdat je door anders te denken ook anders kunt doen  
 • je energiebalans zodat je energie overhoudt voor de dingen die belangrijk voor je zijn  
 • kracht en conditie omdat een fit en sterk lijf alles wat je doet zoveel gemakkelijker maakt 
 •  ademhaling omdat je door ontspannen en slimmer te trainen sneller herstelt 
 • gevoelens en emoties zodat je je rustig en stevig kunt voelen 
 • je lijf zodat je lichaamssignalen sneller herkent en eerder kunt schakelen op wat jij nodig hebt  
 • ontspanning en slaap, want dat zijn jouw grootste energizers! 
De coaching van jongeren bestaat niet uit praatsessies. De focus ligt op herstellen, ontwikkelen en groeien door te bewegen, te ervaren en te doen.

Het complete plaatje zien?

Boek nu de Gouden Puzzel

Breng samen met ons in kaart wat er aan de hand is en wat wij voor jullie kunnen betekenen met ons coachingstraject: de Family Toolbox.
De 5 tips
Routekaart naar hulp voor kinderen met chronische vermeoidheid
Gratis

Download hier de 5 dingen die je als ouder direct al kunt doen zodat je kind weer gezond en gelukkig wordt. Vooral nummer 2 zal je verbazen.

De Gouden Puzzel
€50,-

Wanneer de reservering is gemaakt, nemen we contact met je op voor het inplannen van de online intake

Scroll naar top