Beweging in Ontwikkeling kindercoaching en ouderbegeleiding

klantverhalen

“Ik ben naar Beweging in Ontwikkeling gegaan wegens mijn migraineklachten. Voordat ik onder behandeling was, had ik een aantal maanden lang iedere week een migraineaanval waardoor ik zeker twee dagen uit de running was. Dit had grote impact op mijn leven. Nu zijn we een jaar verder en migraine speelt niet meer zo’n grote rol in mijn leven. Ik kan de dingen doen die ik wil doen en ik denk niet zo vaak meer aan migraine. Ik ben er niet vanaf, omdat ik het nu eenmaal heb, maar ik kan wel zeggen dat het voelt alsof ik mijn leven weer terug heb. ”

Arendo (16 jaar)

“De coaching van Beweging in Ontwikkeling heb ik als zeer positief ervaren, omdat je persoonlijk begeleid wordt naar aanleiding van jouw “hulpvraag”. Ik voelde me vanaf het eerste moment al op mijn gemak. Je krijgt goed inzicht met wat je geholpen kunt worden en op welke manier. Juist het doen en bewegen heeft me op een manier geholpen die ik in eerste instantie niet verwacht had. Het heeft me veel energie opgeleverd, omdat ik door middel van heel veel verschillende handvaten, die bij mij passen, weer normaal kan functioneren.”

Rosalie (17 jaar)

“Na zo lang in onzekerheid te zitten over de gezondheid van mijn kind(-eren) was het een enorme opluchting om bij jullie wel begrepen te worden. Er werd op zeer korte termijn in samenspraak met mij en het kind een passende therapie gestart waar hij heel graag heen ging/gaat met een mooi resultaat. Ik heb enorm veel vertrouwen in jullie persoonlijke aanpak en zie ook dat die aanpak werkt. Kortom: ik ben heel blij dat mijn kind(-eren) door jullie weer vertrouwen krijgen in hun eigen lijf. Bij mijn oudste zie ik dat hij na die paar jaar nog steeds weet hoe hij zijn ademhaling kan reguleren bij een val/stoot waardoor de impact veel kleiner is.”

Moeder van Stijn en Bart (13 en 14 jaar)

“Door het oudergesprek met Femke heb ik inzicht gekregen hoe wij het als gezin doen, hoe onze patronen zijn en dat dat voor onze zoon op dit moment niet helpend is klachtenvrij en zelfstandig te worden. Femke heeft me het vertrouwen gegeven mijn overbezorgdheid los te laten en leiding te nemen om mijn zoon aan te spreken op zijn verantwoordelijkheid, passend bij zijn leeftijd. Mijn overbezorgdheid werkte verstikkend en maakte mijn zoon passief. Nu zie ik hem steeds zelfstandiger en daardoor krachtiger worden. Dat geeft ons enorm veel vertrouwen.”

Moeder van Bessel (17 jaar)

“Eerst wou ik helemaal niet naar Beweging in Ontwikkeling omdat ik niet met mensen wou gaan praten. Maar nadat ik was overgehaald om toch te gaan heb ik er nooit spijt van gehad. Ik ben echt heel erg blij met alle hulp en heb super veel geleerd. Ik heb m’n lichaam leren kennen door alle ademhalingsoefeningen en ik weet nu eindelijk hoe het voelt om ook écht eventjes helemaal rustig te zijn.”

Daya (15 jaar)

Case Study

Het verhaal van RenÉe en haar ouders

“Ik werd met open armen ontvangen in een moeilijke situatie waar ik liever met niemand over wilde praten. Me zelfs liever in mijn kamer wou verstoppen. Maar Femke en Anne-Marije hebben me erg geholpen om over mijn angsten heen te komen, mijn gevoelens te uiten en mijn problemen met vermoeidheid en stress op te lossen. Ook mijn verdriet kon er zijn. Ze zeggen niet wat je moet doen, maar ze gaan met je mee op reis en helpen je je doel te bereiken. Dit is een reis die ik nooit zal vergeten. Dank jullie wel!”

Renée, dochter van Stefanie

Na drie intensieve jaren, waarbij de fysieke klachten van onze dochter zich opstapelde zijn we bij jullie terecht gekomen. Als trotse ouders van een gymnasiummeisje dachten we in eerste instantie dat ze gewoon ‘gespannen’ was en wat teruggetrokken. Nu weten we dat er veel meer aan de hand was. Dat ze haar gevoelens verstopte om de sociale druk en de druk van het presteren te compenseren. Ze wilde iedereen pleasen en dat pakte niet goed uit. 

Op het moment dat we bij Beweging in Ontwikkeling kwamen, waren we moe en bezorgd. We voelden ons onmachtig, omdat we niet wisten wat we konden doen. We hadden op dat moment al heel veel hulp gehad van verschillende therapeuten zonder het gewenste effect.

Door de Gouden Puzzel ontdekte we dat we er veel puzzelstukjes waren in ons verhaal die verband hadden met elkaar. Door de vragen die Femke en Anne-Marije stelden konden we anders naar de stukken in ons verhaal kijken. Zo werd wat eerst een blinde vlek was ineens een ingang om het complete plaatje te zien. Dit hielp enorm.

De integrale benadering van het traject waarin lichaam, mindset en emoties samen komen en de werkwijze van leren over lichaam en pijn in combinatie met vooral doen, werkt krachtig.
Wij werden als ouders actief betrokken bij de begeleiding van onze dochter. Er werd écht geluisterd en aangesloten bij ons gezin. Precies wat wij nodig hadden, niet een standaard protocol. In elke sessie namen we concrete tips en adviezen mee naar huis die we direct konden toepassen. 

Om als ouder te realiseren dat je invloed hebt op de klachten en gedrag van je kind is niet altijd makkelijk. Het vraagt openheid en dat voelt kwetsbaar. Onze ervaring is dat Femke zeer zorgvuldig omgaat met dat wat besproken wordt. Dit gaf een een veilig gevoel.

Door te ontdekken hoe wij als ouder onze rol vervullen, welke opvoedstijl we inzetten naar de kinderen toe en door naar ons gezinssysteem te kijken, weten we nu wat we anders kunnen doen. Wat helpend is in het herstel van onze dochter.

En wat we vooral belangrijk vinden is dat we het nu zelf kunnen toepassen. Als er zich een situatie voordoet die we lastig vinden doen we een stapje terug. We bekijken de situatie, voelen wat het met ons doet en wat onze dochter nodig heeft. En van daaruit ondernemen we dan actie. Wat een fijn gevoel is dat!

Het beeld van het complete plaatje klopt dus helemaal en is zeker goud waard voor ons. We ervaren nu rust, dat wat we zo hard nodig hadden als gezin. En dat geldt ook voor onze dochter. DANK JULLIE WEL!

Stefanie

Het complete plaatje zien?

Boek nu de Gouden Puzzel

Breng samen met ons in kaart wat er aan de hand is en wat wij voor jullie kunnen betekenen met ons coachingstraject: de Family Toolbox.
WETEN WAT JE NU AL KUNT DOEN?
Download dan de video met de gratis tips hieronder.
Routekaart naar hulp voor kinderen met chronische vermeoidheid
Gratis

Download hier de 5 dingen die je als ouder direct al kunt doen zodat je kind weer gezond en gelukkig wordt. Vooral nummer 2 zal je verbazen.

HET COMPLETE PLAATJE ZIEN?
Boek dan nu de Gouden Puzzel.
Gouden puzzel coaching voor jongeren en ouders
€80,-

Nadat je bestelling binnen is, nemen we contact met je op voor het inplannen van de online intake

Case Study

Het verhaal van Charlotte's ouders

Charlotte zit in groep 4 wanneer ze last krijgt van vermoeidheid, bleek zien, hoofdpijn en buikpijn. De klachten houden aan en worden gedurende de jaren geleidelijk erger. In groep 7 kan Charlotte bijna niks meer. Ze is heel moe, heeft geen energie meer. Ze heeft veel last van hoofdpijn en buikpijn.

Na in de jaren verschillende kinderartsen te hebben geraadpleegd worden de klachten uiteindelijk geduid als somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten (SOLK). Na een consult bij de kinderrevalidatiearts van De Hoogstraat komen we februari 2019 bij Beweging in Ontwikkeling terecht.

Nog een beetje sceptisch komen we het eerste gesprek binnen, want waarom zouden zij Charlotte wel kunnen helpen?
Maar na het oudergesprek voelen we ons opgelucht. Eindelijk iemand die ons begrijpt, die echt naar ons luistert. Eindelijk eens iemand die aangeeft dat er meer kinderen als Charlotte zijn met soortgelijke klachten van vermoeidheid waarvoor geen aantoonbare medische oorzaak aanwezig is. 

Charlotte gaat met plezier naar Bilthoven. Ze vindt de oefeningen leuk om te doen en voelt zich op haar gemak. Anne-Marije staat steeds voor Charlotte en ons klaar, reageert snel en adequaat als we vragen hebben en denkt echt met ons mee. Ze legt de werking van chronische vermoeidheid goed uit, zodat je als ouder ook gaat begrijpen welke behandeling een positief effect heeft en kan leiden tot herstel en welke behandeling niet.

Na een conditietest, een aantal behandelingen en het doen van oefeningen thuis gaat het al stukken beter met Charlotte.
Ze krijgt meer energie en heeft minder vaak last van hoofdpijn en buikpijn. Ze loopt in 2019 de vierdaagse uit (10 km per dag), ziet haar vriendinnen weer vaker en gaat weer voor perioden naar school toe.

De klachten van Charlotte zijn op dit moment nog niet helemaal over. Maar voor wat betreft het opbouwen van de lichamelijke conditie van Charlotte zijn wij enorm op weg geholpen door de coaching. Charlotte heeft nog elke dag baat bij haar behandeling.

Het traject bij Beweging in Ontwikkeling is dus zeer positief geweest en mochten we in de toekomst weer hulp op dit vlak nodig hebben, zullen we zonder twijfel weer bij ze aankloppen.

SAMEN DE VOLGENDE STAP ZETTEN

Niet weten wat er aan de hand is maakt het lastig te weten waar je goed aan doet. Als ouder probeer je van alles, maar soms zit je met je handen in je haar.

Het is vast een schrale troost, maar je bent niet de enige. En je kan meteen je kind helpen.

WETEN WAT JE NU AL KUNT DOEN?
Download dan de video met de gratis tips hieronder.
Routekaart naar hulp voor kinderen met chronische vermeoidheid
Gratis

Download hier de video met de dingen die je als ouder nu al kunt doen zodat je kind weer gezond en gelukkig wordt.

HET COMPLETE PLAATJE ZIEN?
Boek dan nu de Gouden Puzzel.
Gouden puzzel coaching voor jongeren en ouders
€50,-

Wanneer de reservering is gemaakt, nemen we contact met je op voor het inplannen van de online intake

Scroll naar top
Beweging in Ontwikkeling draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches