Binnen 6 maanden je kind weer vol in het leven

Een uniek coachingstraject voor gezinnen met een kind met chronische pijn of vermoeidheid

160+ gezinnen geholpen

4,5 gemiddelde review

24 jaar ervaring

Unieke combinatie

Alles op één plek. Een mix van de meest succesvolle behandelingen op het gebied van pijn en vermoeidheid. Begeleiding van kind én ouders. We werken samen met jou en je kind aan een duurzame oplossing.

Op maat gemaakt

Een persoonlijk plan van aanpak. Jij en je kind krijgen inzicht in het complete plaatje en wat jullie nodig hebben voor verandering. Jullie ontvangen de juiste tools om direct aan de slag te kunnen. We begeleiden jullie stap voor stap naar herstel van gezondheid.

Persoonlijk en dichtbij

Eindelijk gehoord en gezien worden zonder een labeltje opgeplakt te krijgen. 1-op-1 aandacht van ervaren zorgprofessionals, zowel live als online. We hebben geen wachtlijst, dus jullie kunnen snel starten en de vicieuze cirkel doorbreken!

Vraag een intakegesprek aan

Langdurige pijn en vermoeidheid​

Een enorme impact op kind, ouder en gezin

Veel voorkomende langdurige klachten bij jongeren zijn:

 • Chronische hoofdpijn/migraine
 • Buikpijn
 • Pijn in het houdings- en bewegingsapparaat (spieren, gewrichten, rug, nek)
 • Hyperventilatie
 • Chronische vermoeidheid

Daarbij zijn er vaak ook andere klachten aanwezig, zoals slecht slapen, moeite met inspanning, snel buiten adem zijn of benauwdheid, piekeren, concentratie-, geheugen- en planningsproblemen, angst, (over)gevoeligheid, niet lekker in je vel zitten en somberheid.

SOLK en een ander perspectief

Veelal kunnen de dokters niks vinden. Daarom worden deze klachten ook wel SOLK of Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten genoemd. Dat er geen medische oorzaak voor de klachten te vinden is betekent niet dat ze onverklaarbaar zijn. Door vanuit een ander, breder, perspectief te kijken ervaren wij dat de klachten wel verklaarbaar, te begrijpen en vaak ook oplosbaar zijn.

Een eindeloze zoektocht naar de juiste behandeling voor je kind

Een kind dat steeds minder lekker in zijn vel zit, is voor een ouder moeilijk om te zien. Je Je doet wat je kunt en jullie hebben al van alles geprobeerd. Sommige behandelingen hielpen een beetje of slechts kort maar een echte oplossing is er nog niet gekomen.

Je weet nog steeds niet wat er aan de hand is en waar je goed aan doet. Vaak heb je het gevoel in een vicieuze cirkel of neerwaartse spiraal te zitten. En regelmatig vraag je je af hoe het verder moet. Dat geeft je als ouders een machteloos gevoel. 

Het coachingstraject

Onze unieke aanpak

De unieke combinatie

Speciaal voor gezinnen met een puber met pijn en/of vermoeidheid hebben we een coachingstraject ontwikkeld, de Family Toolbox. Binnen de Family Toolbox begeleiden we zowel jou als ouder als je kind.

Wij bieden een unieke combinatie. Geen verschillende loketjes, maar een totaalpakket met de meest succesvolle interventies waarbij je samen met je kind werkt aan de oplossing. Zo krijgen jullie inzicht in wat er speelt en wat jullie nodig hebben om weer grip te hebben op de gezondheid van je kind.

Met jullie verhaal als uitgangspunt kijken we naar wat er nodig is om de situatie te veranderen. En omdat wij, als ervaren zorgprofessionals, snappen dat het allemaal al lang genoeg geduurd heeft, hebben wij geen wachtlijst!

Het coachingstraject zorgt ervoor dat jij en je kind weer grip krijgen op gezondheid. Je kind staat weer vol in het leven. En dat is winst voor het hele gezin.

Na het volgen van het coachingstraject weet jij:

Wij zijn er voor gezinnen die samen willen werken aan gezondheid.

onze werkwijze

gouden puzzel tegen chronische vermoeidheid, pijn

Stap 1:
De Gouden Puzzel

We starten met een online gesprek waarin we samen met jou en je kind de belangrijke puzzelstukjes in kaart brengen. Doordat jullie het complete plaatje zien wordt zichtbaar wat er nodig is voor herstel.

Familie toolbox wat is er nodig voor een gezond kind?

Stap 2:
Een op maat gemaakt plan

De Family Toolbox start met een uitgebreide intake met ouders en kind met als resultaat een op maat gemaakt plan.

Familie toolbox voor ouder en kind

Stap 3:
De Family Toolbox

De Family Toolbox bestaat uit persoonlijke coachingsessies, online trainingen en een werkboek voor kind én ouders.

En ontdek wat we voor jou en jouw gezin kunnen betekenen

Wie zijn wij?

Over Beweging in Ontwikkeling

anne-marije van RIET en
Femke Kooijmans

We werken al 24 jaar met kinderen en hun ouders en zijn gespecialiseerd in het begeleiden van gezinnen met een kind met pijn en vermoeidheid. 

In onze rugzak zit naast alle ervaring ook veel kennis. Zo hebben we studies, opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van pijn, communicatie, gedrag, bewegingswetenschappen, biografisch werk, mindfulness, ACT, ademhaling, systemisch werk, NLP, pedagogiek, tranasactionele analyse, haptonomie, gezindsdynamieken, persoonlijke ontwikkeling en inspanningsfysologie.

  Met al deze kennis en ervaring hebben we een coachingstraject ontwikkeld voor kind én ouders, de Family Toolbox. 

  Opgeleid als kinderfysiotherapeut zijn bewegen en het lichaam ons uitgangspunt. Dit betekent dat de coaching van jongeren niet bestaat uit praatsessies. De focus ligt op herstellen, ontwikkelen en groeien door te bewegen, te ervaren en te doen.

  Inmiddels hebben we meer dan 160 gezinnen succesvol begeleid met onze unieke totaalaanpak.


  We werken out-of-the-box, hebben zicht op het complete plaatje en wat er nodig is om de situaties te kunnen veranderen. We hebben aandacht voor wat er werkelijk speelt en wat belangrijk is zodat ouders en kinderen weer de leiding kunnen pakken over hun gezondheid. We kunnen in complexe situatie duidelijk leiding geven aan wat er nodig is in het herstelproces waardoor we een veilige bedding creëren. Dit maakt dat ouders en kinderen stappen kunnen zetten buiten hun comfortzone en blijvend bijdragen aan hun eigen gezinsgeluk.

  Onze missie is 1000 gezonde gezinnen in 2025

  158+ blije gezinnen

  HET COMPLETE PLAATJE ZIEN?

  Boek nu de Gouden Puzzel

  Breng samen met ons in kaart wat er aan de hand is en wat wij voor jullie kunnen betekenen met ons coachingstraject: de Family Toolbox.
  De 5 tips
  Routekaart naar hulp voor kinderen met chronische vermeoidheid
  Gratis

  Download hier de 5 dingen die je als ouder direct al kunt doen zodat je kind weer gezond en gelukkig wordt. Vooral nummer 2 zal je verbazen.

  De Gouden Puzzel
  €50,-

  Wanneer de reservering is gemaakt, nemen we contact met je op voor het inplannen van de online intake

  Social Media

  Nieuwsbrief

  Blogs

  © Beweging in Ontwikkeling 2021

  Built by Jasper Apollo

  Privacy statement

  Terms and conditions

  Scroll naar top