Binnen 6 maanden je puber weer vol in het leven

Heeft je kind last van pijn of vermoeidheid?

Gratis

5 belangrijke tips

Download hier de 5 dingen die je als ouder direct al kunt doen zodat je kind weer gezond en gelukkig wordt. Vooral nummer 2 zal je verbazen.

Langdurige pijn en vermoeidheid​

Een enorme impact op kind, ouder en gezin

Niet mee kunnen doen als het gaat om school, sport, sociale contacten is voor een puber verschrikkelijk. Het gevoel ‘niet normaal’ te zijn, maakt onzeker en verdrietig. Je puber voelt zich vaak niet begrepen en gaat zich steeds meer afsluiten. Een kind dat steeds minder lekker in zijn vel zit, is voor een ouder moeilijk om aan te zien. Je doet wat je kunt en toch heb je regelmatig het gevoel dat je niet weet hoe het verder moet.

Het coachingstraject van Beweging in Ontwikkeling zorgt ervoor dat je kind weer vol in het leven staat. En dat is winst voor het hele gezin.

De lange termijn gevolgen

Direct aan de slag gaan voorkomt meer ellende in de toekomst.

Weer van elkaar genieten –
Winst voor het hele gezin

Als ouder wil je niks liever dan dat je kind gezond en gelukkig is. 

Het coachingstraject

Onze unieke aanpak

Wij bieden een uniek coachingstraject voor gezinnen met een kind met pijn/vermoeidheid. Met jullie verhaal als uitgangspunt kijken we naar wat er nodig is om de situatie te veranderen. En omdat wij, als ervaren zorgprofessionals, snappen dat het allemaal al lang genoeg geduurd heeft, hebben wij geen wachtlijst!

Unieke combinatie

Alles op één plek. De meest succesvolle behandelingen op het gebied van pijn en vermoeidheid worden gecombineerd. Je werkt, samen met je kind, aan de oplossing.

Op maat gemaakt

Jij en je kind hebben inzicht in het complete plaatje en wat er nodig is om de situatie te veranderen. Jullie ontvangen de juiste tools om direct aan de slag te kunnen.

Persoonlijk en dichtbij

Eindelijk gehoord worden zonder een labeltje opgeplakt te krijgen. Krijg 1-op-1 aandacht van ervaren zorgprofessionals. Wij hebben geen wachtlijst.

Vraag een intakegesprek aan

Na het volgen van het coachingstraject weet jij:

Over Beweging in Ontwikkeling

anne-marije van RIET
Femke Kooijmans

We hebben ons de afgelopen zeven jaar gespecialiseerd in het begeleiden van gezinnen met een kind met pijn of vermoeidheid. Opgeleid als kinderfysiotherapeut zijn bewegen en het lichaam ons uitgangspunt. Inmiddels zijn we vele studies, opleidingen en trainingen verder op het gebied van pijn, communicatie, gedrag, bewegingswetenschappen, biografisch werk, mindfulness, ACT, ademhaling, systemisch werk, NLP, pedagogiek, transactionele analyse, haptonomie, gezinsdynamieken, persoonlijke ontwikkeling en inspanningsfysiologie.

Met al deze kennis en ervaring hebben we een succesvol coachingstraject ontwikkeld. De afgelopen vijf jaar hebben we meer dan 150 gezinnen succesvol begeleid met onze unieke totaaloplossing.

We werken out-of-the-box, hebben zicht op het complete plaatje en wat er nodig is om de situaties te kunnen veranderen. We hebben aandacht voor wat er werkelijk speelt en wat belangrijk is zodat ouders en kinderen weer de leiding kunnen pakken over hun gezondheid. We kunnen in complexe situatie duidelijk leiding geven aan wat er nodig is in het herstelproces waardoor we een veilige bedding creëren. Dit maakt dat ouders en kinderen stappen kunnen zetten buiten hun comfortzone en blijvend bijdragen aan hun eigen gezinsgeluk.

Hoe Beweging in Ontwikkeling te werk gaat

gouden puzzel tegen chronische vermoeidheid, pijn

De Gouden Puzzel

We starten met een online gesprek waar we alle belangrijke elementen in kaart brengen, zodat je het complete plaatje ziet.

Familie toolbox wat is er nodig voor een gezond kind?

Een op maat gemaakt plan

De Family Toolbox begint met een uitgebreide intake met ouders en kind met als resultaat een op maat gemaakt plan.

Familie toolbox voor ouder en kind

De Family Toolbox

De Family Toolbox bevat online trainingen, een werkboek en persoonlijke coachingssessies

En ontdek wat we voor jou en jouw gezin kunnen betekenen

Beweging in Ontwikkeling is er voor gezinnen die samen willen werken aan gezondheid.

158+ blije gezinnen

Case Study

Het verhaal van Charlotte's ouders

Charlotte zit in groep 4 wanneer ze last krijgt van vermoeidheid, bleek zien, hoofdpijn en buikpijn. De klachten houden aan en worden gedurende de jaren geleidelijk erger. In groep 7 kan Charlotte bijna niks meer. Ze is heel moe, heeft geen energie meer. Ze heeft veel last van hoofdpijn en buikpijn.

Na in de jaren verschillende kinderartsen te hebben geraadpleegd worden de klachten uiteindelijk geduid als somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten (SOLK). Na een consult bij de kinderrevalidatiearts van De Hoogstraat komen we februari 2019 bij Beweging in Ontwikkeling terecht.

Nog een beetje sceptisch komen we het eerste gesprek binnen, want waarom zouden zij Charlotte wel kunnen helpen?
Maar na het oudergesprek voelen we ons opgelucht. Eindelijk iemand die ons begrijpt, die echt naar ons luistert. Eindelijk eens iemand die aangeeft dat er meer kinderen als Charlotte zijn met soortgelijke klachten van vermoeidheid waarvoor geen aantoonbare medische oorzaak aanwezig is. 

Charlotte gaat met plezier naar Bilthoven. Ze vindt de oefeningen leuk om te doen en voelt zich op haar gemak. Anne-Marije staat steeds voor Charlotte en ons klaar, reageert snel en adequaat als we vragen hebben en denkt echt met ons mee. Ze legt de werking van chronische vermoeidheid goed uit, zodat je als ouder ook gaat begrijpen welke behandeling een positief effect heeft en kan leiden tot herstel en welke behandeling niet.

Na een conditietest, een aantal behandelingen en het doen van oefeningen thuis gaat het al stukken beter met Charlotte.
Ze krijgt meer energie en heeft minder vaak last van hoofdpijn en buikpijn. Ze loopt in 2019 de vierdaagse uit (10 km per dag), ziet haar vriendinnen weer vaker en gaat weer voor perioden naar school toe.

De klachten van Charlotte zijn op dit moment nog niet helemaal over. Maar voor wat betreft het opbouwen van de lichamelijke conditie van Charlotte zijn wij enorm op weg geholpen door de coaching. Charlotte heeft nog elke dag baat bij haar behandeling.

Het traject bij Beweging in Ontwikkeling is dus zeer positief geweest en mochten we in de toekomst weer hulp op dit vlak nodig hebben, zullen we zonder twijfel weer bij ze aankloppen.

Veelgestelde vragen

Het traject is geschikt voor ouders en kinderen die actief willen samen werken aan de gezondheid.

Wij kiezen ervoor om onafhankelijk van zorgverzekeraars te werken.

Alleen dan kunnen wij onze unieke en succesvolle begeleiding bieden op een manier die bij jullie past.

Ons centrum bevindt zich centraal in Bilthoven (omgeving Utrecht) en is goed bereikbaar met het OV.

Het coachingstraject duurt 6 maanden en kent meerdere persoonlijke contactmomenten voor ouders, kind en ouders en kind samen.

Gratis

5 belangrijke tips

Download hier de 5 dingen die je als ouder direct al kunt doen zodat je kind weer gezond en gelukkig wordt. Vooral nummer 2 zal je verbazen.

Het complete plaatje zien?

Boek nu de Gouden Puzzel

Breng samen met ons in kaart wat er aan de hand is en wat wij voor jullie kunnen betekenen met ons coachingstraject: de Family Toolbox.
De Gouden Puzzel
Gouden puzzel coaching voor jongeren en ouders
€50,-

Nadat je bestelling binnen is, nemen we contact met je op voor het inplannen van de online intake

Onze missie is 1000 gezonde gezinnen in 2025

Anne-Marije legt de test uit voor jongeren coaching om pijn en chronische vermoeidheid te analyseren

Contactgegevens

Rembrandtlaan 2B
3723 BJ Bilthoven

Social media kanalen

Heb je een andere vraag?

Scroll naar top